Madártej torta,de vigyázat,ez nem a 2007-es országtorta,ez annál szerintünk sokkal finomabb.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg cukor
-3 dl tojásfehérje
Ezeket a hozzávalókat robotgéppel kemény habbá verjük,majd nyomózsákból 23 cm átmérőjű tortakarikába két darab csigavonalat formázunk,betöltve ezzel karikáinkat.
A csigavonalak fehérjéinek találkozásánál egy másik zsákból a következő piskótát formázzuk:
- 2 db egész tojás
- 1 db tojás fehérje
- 8 dkg cukor
- 5 dkg liszt
Az így kapott karikáinkat 160 fokos sütőben majd egy órát sütjük. közben a maradék fehérjéből 16 darab bibírcsókot formázunk sütőpapíros tepsire,és ezt is megsütjük.
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 4 db tojássárga
- 2 rúd vanilia
- 5 dkg cukor
A tejet a vaníliarúdak kikapart belsejével felforraljuk,majd a többi hozzávalóra öntjük. Tűzre visszatéve az egészet besűrítjük.
A torta összeállítása:
A kisült tortakarikáinkat, baracklekvárral összeragasztjuk,majd tortakarikába helyezzük. A kihűlt krémet 0,5 dl zselatinnal és 60 dkg felvert tejszínhabbal elkeverjük,majd a tortakarikába töltjük. Az egészet dermesztjük. Tetejét csokoládéforgáccsal,tejszínhabrózsákkal és a bibírcsókokkal díszítjük.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni ehhez a recepthez. A tészta kialakítását nem értem, hogyan kell a 2 csigavonalat csinálni és utána a piskótával hogy kell eljárni?Lehet csak nekem nem egyértelmű, előre is köszönöm a segítséget! :-)
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésA tojásfehérjés részből nyomózsák segítségével "körkörösen" feltöltjük a tortakarikát. hol a fehérjés karikák összeérnek,ott húzunk 1-1 karikát a sárgájás masszával is. Remélem így érthetőbb. Képek hamarosan :)