2017. június 16., péntek

Így készítsd a tortát I.rész


Sokan jeleztétek az elmúlt napokban,hogy jó jó az oldal,de szeretnétek valami olyat,ahol lépésről lépésre a nulláról elérkezünk a tortáig, mert nincs se kedvetek se időtök külön keresgélni a piskóta és a töltelék recepteket. Hát most leírunk egy komplett torta készítést. Reméljük ezzel segítünk nektek. Azonkívül sokaknál ott kezdődik a tortadíszítés,hogy megvan a beburkolt tortánk, sajnos azonban nem mindegy,hogy milyen a burkolóanyag alatt lévő piskóta,töltelék.

Első lépésként talán süssünk egy megfelelő piskótát:

- 6+1 tojás
- liszt 6 tojás súlyával megegyező mennyiségben
- cukor 7 tojás súlyával megegyező mennyiségben

Elkészítés: A tojásokat a cukorral 15 percig magas fokozaton keverjük,majd óvatosan robotgép nélkül belekeverjük a lisztet.Tortaformába töltve 180 fokon sütjük.

Ez a legegyszerűbb piskóta-recept, ismertebb néven: mérős módszerrel készült piskóta. A tojásokat egyben a keverőtálba ütjük. Ezután a tojások súlyával megegyező súlyú cukrot keverünk bele. Robotgép segítségével 15 percen át keverjük magas fokozaton. Ezután 6 tojás súlyának megfelelő lisztet forgatunk bele, de már csak óvatosan, nem a robotgéppel. Ezután a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon közel 1 órán át sütjük a piskótát. Kisebb, vagy nagyobb tortaformába arányosan csökkentsük, vagy növeljük a mennyiségeket.

Sütőből kivéve tetejét lelisztezzük,majd átfordítjuk. Kihűlés után 3 részre vágjuk a piskótánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...