2013. május 5., vasárnap

Grillázsos levendulás erdei gyümölcsös joghurt torta

Egyik kedves olvasónktól kaptuk az alábbi receptet,nagyon finom, próbáljátok ki.




Hozzávalók:


A tésztához:
-20 dkg zab keksz-10 dkg csokis linzer keksz-10 dkg vaj-5 dkg darált dió vagy mandula
A krémhez:
-2 pohár 400g-os gyümölcsös joghurt-2 dl 33% -os hab tejszín (nem hulala meg társai ,valódi tejszín )-1,5 csomag zselatin-1.5 dl víz-40 dkg mirelit erdei gyümölcs keverék-1 csipet levendula por vagy egy pár csepp levendula olaj) -5 dkg grillázs 
Elkészítés: Joghurtokat tálba tesszük elkeverjük benne a csipet levendula port ,hozzá keverjük a gyümölcs keverék felét még fagyottan, a felvert tejszínt, a durvára össze tört grillázst és a vízben felfőzött zselatint. Kihűlt kekszes alapra terítjük a tortaformában, tetejét a maradék gyümölccsel megszórjuk és hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára.


Elkészítés:A kekszeket zacskóba téve  sodrófával össze törjük,nem baj ha nagyobb darabok is maradnak benne .A vajat felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a kekszet, a darált diót és egy nagyobb kapcsos torta forma aljába nyomkodjuk ,180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.Sütőből kivéve hűlni hagyjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...