2013. május 9., csütörtök

Kalandor torta


Hozzávalók:

A piskótához:
-15 dkg vaj
- 6 tojás
- 15 dkg nyírfacukor
- 10 dkg liszt
- 25 dkg mák
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 dl tej

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, illetve a citromhéjat. A tojások fehérjét habbá verjük,majd a szárazanyagokkal együtt óvatosan a vajas részhez keverjük. 23 cm átmérőjű tortakarikában 160 fokon sütjük.

Gyümölcsös réteg:
- 25 dkg eper
- 25 dkg meggy
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 dl víz
- 2 dl Kaland bor (Epermester pincészet)
- 2 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:
A gyümölcsöket a folyadékokkal és cukorral feltesszük főni kb. 10 percre. A lé nagy részét leöntjük,majd a maradékot a keményítővel besűrítjük. Tűzről levéve a kettévágott mákos lap közé töltjük,lehűtjük. Közben elkészítjük a fehér csokoládés krémet,az alábbiak szerint:
- 4 db tojás sárgája
- 2 cs. tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg nyírfacukor
- 5 dkg vaj
- 4 dl tejszín
- 4 lap zselatin,beáztatva,felmelegítve
- 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,pudingport és besűrítjük. Tűzről levéve hozzáadjuk a vajat,a csokit és elolvasztjuk benne. Kihűtjük, hozzáadjuk az oldott zselatint és a felvert tejszínt. Mákos karikánkra töltjük,hűtőben dermesztjük.

Tipp! Betöltés után a krémbe lehet csokipoharakat nyomkodni,azzal lehűteni. A poharakat díszítéskor fel lehet tölteni borral vagy esetleg a gyümölcsöknél leöntött lével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...