2013. május 5., vasárnap

Étcsokoládés pralinétortácska


Hozzávalók a tésztához:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 1 kk. sütőpor

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához kibélelünk papírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát vagy egy tepsit sütőpapírral. A vajat a cukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojásokat,ezzel is jól kikeverjük,majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral,mandulával elkevert lisztet. Sütőlapra simítjuk 20 percig sütjük. Sütőből kivéve kihűtjük a lapot,majd 7-8 cm átmérőjű kiszúróval kis korongokat vágunk belőle.

Krém:

- 40 dkg étcsokoládé
- 1 rúd vanilía
- 4 dl tejszín

Elkészítés:
A vanilía rudat a tejszínbe kaparjuk,majd hozzáadjuk a csokoládét, tűzön felolvasztjuk a csokoládét a tejszínben,majd egy éjszakára az egészet hűtőbe tesszük. Másnap kemény habbá verjük és a kiszúrt lapokra kenjük a csokoládés krémet. Pihentetjük a tortácskáinkat,majd tetszőlegesen díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...