2013. május 10., péntek

Pogácsa



Hozzávalók:

- 25 dkg margarin
- 25 dkg sertészsír
- 1 nagy doboz tejföl (400 g)
- 3 tojássárgája
- 1 púpos evőkanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- késhegynyi sütőpor
- amennyi lisztet felvesz (kb. 1 kg)

Elkészítés: A margarint és a zsírt jól kikeverjük a sóval, majd a tejföllel, a cukorral, a tojással és a sütőporral együtt jól kidolgozzuk.Beletesszük a tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet. Nem kell keményre gyúrni, sem keleszteni. Kinyújtjuk, a kívánt formákra szaggatjuk, megkenjük tojással, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, kömény- vagy szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.



Ugyan ebből a tésztából készíthetünk,sós rudat,perecet és szilvalekváros papucsot.
A papucs tésztája csak annyiban különbözik, hogy mivel édes, nem teszünk bele csak egy csapott evőkanál sót. A papucs házi szilvalekvárral a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...