Hozzávalók:
Káposztás réteghez:
- 1 db közepes fej káposzta
- olaj
- 2 ek cukor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 csapott kiskanál őrölt bors
- 2 csapott evőkanál só
Elkészítés: A káposztát felszeleteljük, egy lábasban az olajon a cukrot kissé megpirítjuk, apróra vágott v.hagymát hozzátesszük kicsit pirítjuk, hozzátesszük a káposztát sózzuk, borsozzuk.nagy lángon ,kevergetve megpirítjuk.
Tésztához:
- 1 élesztő
- csipet cukor
- 4-5 dl tej
- 1 ek só
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
- 1 kg liszt
Tetejére: Tojás,sajt
Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos tejben, cukorral megfuttatjuk. A lisztet a sóval és margarinnal elmorzsoljuk. Tojással,élesztővel és a többi tejjel kidolgozzuk, dagasztjuk.
Letakarva 50 percig kelesszük,majd téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett nyújtódeszkán , pirított, káposzta felét kézzel egyenletesen rásimítjuk. A tésztát balról és jobbról is középre behajtjuk majd a tészták találkozásánál újra behajtjuk, vagyis dupla hajtást végzünk.Ezt a műveletet még egyszer megismételjük a maradék káposztával. Pihentetést követően újra kinyújtjuk,a dupla hajtást megismételjük.Pihentetjük. Kinyújtjuk és szaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tojással megkenjük sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése