K.né Szepesi Ági receptje alapján készítettük ezt az epres csodát. A végkifejletet még mi is várjuk.
Hozzávalók:
-6 tojásos piskóta (javasoljuk a bejegyzéseinkben Hagyományos piskótaként említett felvertet)
Töltelék:
-4o dkg eper
-25 dkg Ráma margarin
-20 dkg porcukor
-3 dl tej
-1 csomag vaníliás pudingpor
-2 dl habtejszín
Mi még csaltunk bele,egy pohár joghurtot is. :D
Tetejére ízlés szerint, tejszín, eper, ki hogyan szereti
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral robotgép segítségével kihabosítjuk,majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és egy csomag sütőport. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
A margarint habosra keverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a tejjel, és a maradék cukorral elkészített, lehűtött pudingot. Jó alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.
A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével, amelybe előzőleg az eperdarabokat is lazán belekevertük, majd rátesszük a tortalap másik felét. Tetejére rákenjük a maradék krémet, és tejszínnel, akár eperszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése