2013. március 16., szombat

Dió torta

Nagyanyáink receptjeiből válogattuk össze ezt a tortát. Speciel az én nagymamám Húsvéthoz készítette,ezt a tortát,természetesen tortakarika hiányában akkoriban még fazékban sütötték a tortához használt piskótát,így mi is követtük a szokásokat,javasoljuk a kipróbálást, alkotóhegységünkben fél perc alatt elfogyott.


Hozzávalók:

Piskótához:
- 6 db tojás
- 3 db tojás sárgája
- 0,5 dl víz
- 18 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat,a tojássárgával,cukorral,vízzel gőz fölött folyamatos kevergetés közben csípősre melegítjük,majd tűzről levéve kihabosítjuk az egészet. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a sütőporral,dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent,kilisztezett fazékba töltjük a masszát,majd megsütjük. Kihűlés után kiborítjuk a formából,majd 4 lapra vágjuk és a következő krémmel töltjük:

- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10-15 dkg darált dió
- 2-3 ek. rum
- 1 csomag vaníliás cukor
( A margarint a porcukorral jól kikeverjük,majd az összes többi anyagot apránként hozzáadjuk)

,kívülről is lekenjük,majd darált dióval az egész tortát bepanírozzuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...