2013. március 6., szerda

Liszt Ferenc Torta

Ezt a tortát egy Balassagyarmati cukrászmester, Jagyutt Péter készítette Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára. 
A napokban kikísérleteztük mi is ezt a rozmaringos meggyes tortát. Nagyon finom,és ha vállalkoztok a Cukrászmester által készített zongorára is, nagyon kis mutatós meglepetést készíthettek a vendégek számára.



A piskótához:
- 6 db tojás
-12 dkg cukor
- 12 dkg liszt + 5 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral robotgép magas fokozatán kihabosítjuk,majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet. Tortakarikába töltjük a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük. Sütés után kihűtjük,majd 4 lapra vágjuk.

Krém I.

Hozzávalók:
. 20 dkg lecsöpögtetett meggy
- 2,5 dl meggylé
- 1,5 dl vörösbor
- 10 dkg keményítő
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 ág rozmaring
- 15 dkg cukor

Elkészítés:
A fehér csokoládé kivételével az összes hozzávalót gázra téve felfőzzük,besűrítjük. Tűzről levéve kivesszük belőle a rozmaring ágat,majd a forró meggyhez hozzáadjuk a fehér csokoládét és addig kevergetjük amíg a csoki el nem olvad. Az így kapott krémet két lap közé töltjük (2. és 3. lap), ez lesz a torta közepén.

Krém II.
- 20 dkg Vajkrém III. 5-10 dkg kakaóval kihabosítva. Ez kerül a torta első lapjára. Ezután befedjük a 2. és 3. lappal,amely közé előzőleg már betöltöttük a meggyes krémet.

 Krém III.
- 20 dkg Vajkrém III.
- 0,5-1 dl vörösbor
- 1 ág rozmaring
A vörösbort felforraljuk a rozmaringgal,majd hozzáadjuk a vajkrémhez. Ezt töltjük a 3. lapra és végül a 4. lappal befedjük.Tetszőlegesen dekorálhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...