Könnyű piskóta,finom túrókrémmel. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
Piskótákhoz:
- 1 adag Hagyományos piskóta
- 15 dkg eper
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 dkg pektin
-0,5 dl víz
A pektin kivételével az összes hozzávalót feltesszük főni,majd mikor már egy kissé szétfőtt az eper hozzáadjuk a pektint,majd tűzről levéve botmixerrel az egészet leturmixoljuk.
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin vagy vaj
A túrót,cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral összekeverjük,majd az előzőleg kihabosított margarinhoz adjuk. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat,majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Dermesztés után fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése