2013. március 16., szombat

Epres Túrós szelet

Könnyű piskóta,finom túrókrémmel. Próbáljátok ki.


Hozzávalók:

Piskótákhoz:

A leírt módon elkészített piskótatésztát 3 részre osztva lapnak kikenve sütjük. Sütőből kivéve a következő krémmel lekenünk 2 lapot:
- 15 dkg eper
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 dkg pektin
-0,5 dl víz

A pektin kivételével az összes hozzávalót feltesszük főni,majd mikor már egy kissé szétfőtt az eper hozzáadjuk a pektint,majd tűzről levéve botmixerrel az egészet leturmixoljuk.

Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin vagy vaj

A túrót,cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral összekeverjük,majd az előzőleg kihabosított margarinhoz adjuk. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat,majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Dermesztés után fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...