2013. március 14., csütörtök

Nemzeti torta

A napokban kikísérleteztünk egy tortát Március 15.-e tiszteletére. A tésztájában található spenóttól nem kell megijedni, az egész torta természetes alapanyagokból készült, próbáljátok ki, várjuk a visszajelzéseket.


Spenót....................................................


Tejszín..............................................................



.............................és sok sok málna! 


Hozzávalók:

A tésztához:
- 30 dkg spenót kevés vajon megfonnyasztva,lepépesítve
- 10 dkg zabpehely
- 4 db tojás
- 0,5 dl víz
- 8 dkg nyírfacukor
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor

A tojásokat a cukorral,vízzel csípősre melegítjük,majd kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat,végül beleforgatjuk a lepárolt spenótot és az összekevert szárazanyagokat. Az így kapott masszát tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.Sütőből kivéve kihűtjük.

A krémhez:
- 3 dl állati tejszínhab + 3 dkg nyírfacukor
- 10 dkg mascarpone + 1 citrom reszelt héja
- 1 dl joghurt
- 4 dkg zselatin

A joghurtot a zselatinnal elkeverjük,majd gáz fölött elolvasztjuk a zselatint a joghurtban. Ezt követően hozzáadjuk a mascarponét a citromhéjjal,illetve a cukorral felvert tejszínt. Az előzőleg lesütött lapra kenjük a krémet,majd 3 db tojásfehérjét 20 dkg nyírfacukorral vízgőz fölött keményre verünk 15 dkg magjától leszűrt málnavelővel. Amikor a habunk elég kemény tűzről levesszük és az előzőleg lehűtött torta tetejére kenjük. Kicsit dermesztjük,málnaszemekkel kedvünkre dekoráljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...