2013. március 10., vasárnap

Mákos guba torta

Mákos,vaníliás,igazán fenséges sütemény a mák szerelmeseinek. 


Hozzávalók: 

A tésztához:
- 4 db szikkadt kifli
- 4 db tojás
- 15 dkg darált mák
- 3-4 dl tej
- 1 citrom héja és leve
- 8 dkg cukor

A kifliket felkarikázzuk,majd összeforgatjuk a mákkal,citromhéjjal és lével. A tejet a tojások sárgájával,cukorral felfőzzük,majd a mákos kiflikre öntjük. A tojások fehérjét robotgép segítségével kihabosítjuk majd a kiflis részhez forgatjuk. Tortakarikába töltve 180-190 fokon készre sütjük. Kihűlés után kettévágjuk, krémmel töltjük,de betöltés előtt a fölső lapot tojásfehérjével feldíszítve 150 fokon megsütjük.

Tojásfehérjés hab:
- 1 dl tojás fehérje
- 20 dkg cukor
-0,5 dl víz

A cukrot a vízzel felfőzzük. A tojásfehérjét kihabosítjuk,majd a forró cukorszirupot folyamatosan csorgatva hozzáadjuk. A kettévágott lap egyikére töltjük,darált mákkal szórhatjuk,majd megsütjük.

Krém:
- 1 rúd vanília
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 35 dkg tejszínhab
- 2 dkg zselatin

A vaníliát,a tojás sárgával, cukorral, tejjel felfőzzük. Kihűlés után zselatinnal és tejszínhabbal elkeverjük,majd a két lap közé töltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...