2013. március 1., péntek

Fehér csoki krémes epertorta

A receptet Erdős Tündétől kaptuk aki Fehér csokis Tavaszi Epres tortájával indul tortadíszítő versenyünkön. Mi ma kipróbáltuk a receptet,nagyon finom,mindenkinek ízlett,próbáljátok ki mindenképp.




Hozzávalók:

-6 tojás fehérje 
-10 dkg cukor
-15 dkg darált mandula

A tojás fehérjét habbá verjük bele dolgozzuk a cukrot és a darált mandulát és kerek torta formában 3 lapot sütünk belőle, 180 fokos sütőben.

Krém: 

-6 tojás sárgája
-10 dkg cukor
-10 dkg vaj
-10 dkg fehér csoki 
-2 evőkanál étkezési keményítő vagy 1 csomag vaníliás puding por
-5 dl tej
-1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék,vagy friss eper szeder málna



Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzá adjuk a keményítőt felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük!Tűzről levéve még forrón hozzá dolgozzuk a vajat és az a fehér csokit ,simára keverjük!Kihűlés után habverővel a krémet ki habosítjuk !Egy tortalapra krémet halmozunk meg rakjuk erdei gyümölccsel majd megint lap megint krém arra megint gyümölcs !Kívülről maradék krémmel bevonjuk és meg rakjuk eperrel vagy más gyümölccsel !Én a lapokat krém előtt megkentem ecsettel eper borral !De akár kenhető valamilyen gyümölcs likőrrel is,de el is hagyható !



Mi kentünk bele likőrt,fantasztikus volt,nagyon finom! :D Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...