2013. március 2., szombat

Étcsokoládés kókuszos torta

Az alábbi recept alapjait E. Tündétől kaptuk. Kipróbáltuk a receptet,nagyon finom,mindenkinek ajánljuk.


Hozzávalók:

Piskótához:
- 6 tojás fehérje
- 15 dkg kókuszreszelék+ 2,5 dkg mandulaliszt (javasoljuk,mert ezzel stabilabb lesz a tészta kisülés után.) 
- 10 dkg cukor

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral robotgép segítségével felverjük,majd óvatosan beleforgatjuk a mandulaliszttel elkevert kókuszreszeléket a keményre vert habba. a masszát három részre osztjuk,majd egyesével tortakarikában 180 fokon megsütjük.

Krém:
- 6 tojássárgája 
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 2 ek. étkezési keményítő
- 6 dkg kakaópor
- 25 dkg étcsokoládé
- 10 dkg felvert tejszínhab
- 1-2 ek. rum

A hat tojássárgáját a cukorral,csokoládéval,étkezési keményítővel,kakaóval,vajjal, tejjel sűrűre főzzük. Kihűlés után kihabosítjuk,úgy hogy amikor már majdnem kész,hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
A lapok közé töltjük a krémet, tetejét oldalát is lekenjük. Hűtőben dermesztjük,majd tetszőlegesen dekoráljuk.

Nagyon finom!!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...