2013. március 17., vasárnap

Sajtos roló

Blogunk elsősorban sütemények,torták készítésével,díszítésével foglalkozik,ám most szeretnénk megosztani egy bevált sajtos roló receptünket, mindezt a napokban történt Sajtos roló "élményünk" miatt.

Hozzávalók:

A leveles tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 1 csipet só
- 15 g vaj
- 1 db tojás
- 1 kis doboz tejföl
- pici ecet, pici olaj

Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk,majd cipót alakítunk belőle, lisztezett asztalon bevagdalva,letakarva 20 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a vajas részt ú.n. vajkockát. 20 dkg vajat 10 dkg zsírral összegyúrunk,róvid időre hűtőbe tesszük.
A tésztát lóherealakúra nyújtjuk,majd a közepére helyezzük a vajkockát. Jól becsomagoljuk a tésztával. Az egészet kinyújtjuk és egyszer szimplán és egyszer duplán hajtjuk. Ismét pihentetés következik,majd megismételjük a hajtásokat. Ismételt pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, tojással lekenjük majd kb.2 cm-es csíkokra felvágjuk. Rolócsőre tekerve,újra lekenjük tojással. 190-200 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Töltelék:
- 2 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt + 15 dkg a mártogatáshoz
- 1-2 ek. liszt
- só, bors

- 15 dkg vaj

A tej egy részét a liszttel simára keverjük,majd a maradékot a sajttal folyamatos kevergetés közben felmelegítjük,hozzáadjuk a lisztes tejet,sót,borsot, sűrűsödésig főzzük. tűzről levéve jól kihűtjük,majd 15 dkg előzőleg jól kihabosított vajhoz adjuk. Betöltjük a rolókat, végeiket reszelt sajtba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...