Hozzávalók:
Piskótához:
- 10 db tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor 1/3 részével kihabosítjuk,majd a tojások fehérjét a maradék cukorral kihabosítjuk,majd a két masszát összeforgatjuk úgy,hogy közben hozzáadjuk óvatosan a lisztet is. A masszát közepes mérető tepsi olajozott,lisztezett hátulján 4 lapnak kikenve sütjük Minden sütés után alávágunk a lapoknak,majd 8 egyenlő nagyságúakra vágjuk azokat. A lapokat összetöltjük a ganache-al,majd kívülről is lekenjük és hűtőben pár órát dermesztjük.
Hűtőből kivéve ferdén félbevágjuk a hasábot,maj háromszöggé összeforgatva a süteményt kivűlről is vékonyan lekenjük krémmel, végezetül olajjal hígított csokoládéval áthúzzuk.
Ganache krém:
- 4 dl tejszín
- 50 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tejszínt forráspontig hevítjük,majd a hőálló tálba helyezett csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen el nem olvad,ha esetleg nem oldódna a csoki, egy kicsit visszatehetjük a tűzre,vigyázva,nehogy leégjen. Az egészet jól kihűtjük,majd robotgép segítségével kihabosítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése