2013. február 21., csütörtök

Egyszerű piskóta

Barangolásaim során számtalan cukrászda követte ezt a receptet. Jómagam az évek során finomítottam,tesztelgettem,most mindig csak ezt a piskótát használom,nagyon finom és hálás,sokáig friss.

Hozzávalók: - 7 tojás
                   - 6 ek.hideg víz
                    - 15 dkg liszt
                   - 10 dkg keményítő
                   - 20 dkg cukor
                   - 1 csomag sütőpor
                    - csipet só

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Felverjük a tojás sárgáját a cukor felével,majd belekeverjük a lisztet,sütőport,keményítőt. A tojás fehérjét a sóval és maradék cukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan  a tojássárgás masszához keverjük, 170 fokon sütjük.
Kb. 35 perc alatt készül el a piskótánk, rugalmas,jól faragható.




5 megjegyzés:

  1. A keményítőtől nem lesz olyan, mint a csizmatalp? Miben másabb vele a tészta?

    VálaszTörlés
  2. Kedves névtelen!

    Nem,nem lesz olyan mint a csizmatalp,sőt....még lehet hogy lazább is mint a hagyományos.
    A keményítőtől stabilabb,formázhatóbb lesz a tészta,mint egy sima piskóta. Illetve nem szárad olyan hamar.
    De próbáld ki nyugodtan,várjuk visszajelzésedet! :D

    Tortakészítés Magasiskolája

    VálaszTörlés
  3. Hello! a víz amit a receptben feltüntettél, mihez kell??

    üdv Dávid

    VálaszTörlés
  4. Helló!

    Szeretném megkérdezni, hogy ez az adag mekkora tortaformára elegendő?

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok,
    Kedves Dávid, a vizet a tojások sárgájához kell adni. Kedves Névtelen ez az adag egy normál méretű tortakarikához elegendő. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...