Hozzávalók: - 7 tojás
- 6 ek.hideg víz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg keményítő
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Felverjük a tojás sárgáját a cukor felével,majd belekeverjük a lisztet,sütőport,keményítőt. A tojás fehérjét a sóval és maradék cukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan a tojássárgás masszához keverjük, 170 fokon sütjük.
Kb. 35 perc alatt készül el a piskótánk, rugalmas,jól faragható.
A keményítőtől nem lesz olyan, mint a csizmatalp? Miben másabb vele a tészta?
VálaszTörlésKedves névtelen!
VálaszTörlésNem,nem lesz olyan mint a csizmatalp,sőt....még lehet hogy lazább is mint a hagyományos.
A keményítőtől stabilabb,formázhatóbb lesz a tészta,mint egy sima piskóta. Illetve nem szárad olyan hamar.
De próbáld ki nyugodtan,várjuk visszajelzésedet! :D
Tortakészítés Magasiskolája
Hello! a víz amit a receptben feltüntettél, mihez kell??
VálaszTörlésüdv Dávid
Helló!
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni, hogy ez az adag mekkora tortaformára elegendő?
Sziasztok,
VálaszTörlésKedves Dávid, a vizet a tojások sárgájához kell adni. Kedves Névtelen ez az adag egy normál méretű tortakarikához elegendő. :D