2013. február 27., szerda

Vajkrém III.

Ez a recept nem,csak virágok,dekorációk elkészítésére alkalmas,hanem gyümölcsökkel,túróval megfelelőre ízesítve tökéletes tölteléke lehet az ünnepi tortának!


Hozzávalók:

- 5 dl tej
- 15 dkg étkezési keményítő
- 5 db tojás sárgája
- 60 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin (ennél a receptnél a margarint javasolnánk,de mindenkinek szíve joga)


Elkészítés:
Étkezési keményítőt,a tojás sárgájával,tejjel, 2 csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval jól elkeverjük,majd közepes lángon besűrítjük,tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot,amivel addig kevergetjük amíg fel nem oldódik a krémben. Ezt követően jól kihűtjük. 
Amíg a krémünk áll,addig egy robotgép segítségével jól kihabosítjuk a margarint,majd hozzáadjuk a kihűlt krémet. Ezt követően további 5-10 percig habosítjuk,majd tetszőlegesen felhasználjuk.


Javasolnám,hogy a főzős krémet egy nappal előbb készítsétek el,mint ahogy hozzáadnátok a margarinhoz!

Nézzük mit is kezdhetünk vele:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...