2013. február 26., kedd

Vajkrém I.

Amint ígértük már privátban, feltesszük a leggyakrabban használt,leggyorsabban elkészíthető vajkrém receptünket. Mi tegnap próbáltuk ki,nagyon tuti. Várjuk tőletek is a visszajelzéseket! :D



Hozzávalók: 
- 40-50 dkg  kristálycukor
- 10 tojásfehérje
- 60 dkg  vaj


Elkészítés:

A tojásfehérjéket  egy hőálló edénybe tesszük, melyet gőz fölé rakjuk úgy,hogy egy lábasban forralunk vizet, és a tojásfehérjés edényt fölé tesszük,kész is van a dupla falú,melegítő,olvasztó edényünk.(E z a módszer csokiolvasztásnál is hasznos lehet.)
 Adjuk hozzá a cukrot, és habverővel addig kevergetjük, amíg a cukor el nem vegyül a fehérjével.Ezt követően  vegyük le a gázról,majd robotgéppel verjük magas fokozaton,vigyázzunk arra hogy ne verjük nagyon keményre,majd hagyjuk állni egy jó 10-15 percet. Addig feldaraboljuk a vajat,majd robotgéppel a kezünkben (közepes fokon) hozzáadagoljuk részletekben a tojásos habhoz. 
Olyan jó 5-10 percig kevergetjük a krémet,hogy jól összeálljon és jó krémes,könnyű legyen. (A miénk tényleg olyan volt mint egy nagyon lágy hab,mégis van tartása.) 


Egy kis motiváció:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...