Hozzávalók:
- 40-50 dkg kristálycukor
- 10 tojásfehérje- 60 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy hőálló edénybe tesszük, melyet gőz fölé rakjuk úgy,hogy egy lábasban forralunk vizet, és a tojásfehérjés edényt fölé tesszük,kész is van a dupla falú,melegítő,olvasztó edényünk.(E z a módszer csokiolvasztásnál is hasznos lehet.)
Adjuk hozzá a cukrot, és habverővel addig kevergetjük, amíg a cukor el nem vegyül a fehérjével.Ezt követően vegyük le a gázról,majd robotgéppel verjük magas fokozaton,vigyázzunk arra hogy ne verjük nagyon keményre,majd hagyjuk állni egy jó 10-15 percet. Addig feldaraboljuk a vajat,majd robotgéppel a kezünkben (közepes fokon) hozzáadagoljuk részletekben a tojásos habhoz.
Olyan jó 5-10 percig kevergetjük a krémet,hogy jól összeálljon és jó krémes,könnyű legyen. (A miénk tényleg olyan volt mint egy nagyon lágy hab,mégis van tartása.)
Egy kis motiváció:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése