Az egyik legkedveltebb tortánk,annak ellenére,hogy ahány ház annyi szokás elven készítik. Minden cukrászda és minden háziasszony máshogy készíti. Most megosztjuk az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető receptet.
Hozzávalók (a piskótához): - 7 db tojás
- 6 ek. hideg víz
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 10 dkg keményítő
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A piskótát az egyszerű piskótánál leírt módon elkészítjük.
A kisült piskóta lapot 3 részre vágjuk,majd minden lapot meglocsoljuk cukorszirup ( 70% cukor 30% víz) és cseresznyepálinka keverékével. Ezt követően minden lapot megkenünk a következő krémmel:
- 20 dkg meggy
- 5 dkg pudingpor
- 2 dl meggylé vagy víz
- fahéj
A hozzávalókat gázon felfőzzük,majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Ezt követően az egyik lapot karikába tesszük,majd megtöltjük a következő krém felével :
- 50 dkg felvert tejszínhab (legjobb a növényi pláne,ha a tortát marcipánnal vagy fondánal akarjuk burkolni)
- 1 dl cseresznyepálinka
- 5 dkg porcukor
- 2 db lapzselatin, beáztatva
A porcukrot a pálinkával összekeverjük,hozzáadjuk a feloldott lapzselatint végül a tejszínt.
Ha a krémet az első lapra töltöttük befedjük a második lappal,majd maradék krém és végül a harmadik lappal az egészet befedjük. FIGYELEM! Ügyeljünk,hogy a harmadik lapot a megkent meggykrémmel lefelé helyezzük a tortára.
Ötleteink Fekete erdei meggy tortára:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése