2013. február 26., kedd

Fekete erdei meggy torta


Az egyik legkedveltebb tortánk,annak ellenére,hogy ahány ház annyi szokás elven készítik. Minden cukrászda és minden háziasszony máshogy készíti. Most megosztjuk az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető receptet.


Hozzávalók (a piskótához): - 7 db tojás
                                          - 6 ek. hideg víz
                                          - 10 dkg liszt
                                          - 5 dkg kakaó
                                          - 10 dkg keményítő
                                          - 20 dkg cukor
                                           - 1 csomag sütőpor
                                           - 1 csipet só

A piskótát az egyszerű piskótánál leírt módon elkészítjük.


A kisült piskóta lapot 3 részre vágjuk,majd minden lapot meglocsoljuk cukorszirup ( 70% cukor 30% víz) és cseresznyepálinka keverékével. Ezt követően minden lapot megkenünk a következő krémmel:
- 20 dkg meggy
- 5 dkg pudingpor
- 2 dl meggylé vagy víz
- fahéj

A hozzávalókat gázon felfőzzük,majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Ezt követően az egyik lapot karikába tesszük,majd megtöltjük a következő krém felével :
- 50 dkg felvert tejszínhab (legjobb a növényi pláne,ha a tortát marcipánnal vagy fondánal akarjuk burkolni)
- 1 dl cseresznyepálinka
- 5 dkg porcukor
- 2 db lapzselatin, beáztatva
A porcukrot a pálinkával összekeverjük,hozzáadjuk a feloldott lapzselatint végül a tejszínt. 
Ha a krémet az első lapra töltöttük befedjük a második lappal,majd maradék krém és végül a harmadik lappal az egészet befedjük. FIGYELEM! Ügyeljünk,hogy a harmadik lapot a megkent meggykrémmel lefelé helyezzük a tortára. 


Ötleteink Fekete erdei meggy tortára:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...