Sz.Szilvia receptje alapján készítettük,ezt a fantasztikus Vörös bársony tortát. Meg kell hagyni,nagyon finom...
Hozzávalók:
Piskótához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor (mi 22-25%-at használtunk)
- 13 dkg vaj (javasoljuk a vaj használatát)
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 2,5 dl kefir
- 2 evőkanál piros ételfesték
- 1 teáskanál ecet, szódabikarbóna, só
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a kakaóval összekeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével kihabosítjuk a puha vajat,beletesszük a cukrokat és a tojásokat.
A kefirt elkeverjük a színezékkel és a liszttel együtt óvatosan az előző masszához adjuk. A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel,majd a tésztához kavarjuk. 180 fokos sütőben tortakarikába simítva 30-40 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség mert így könnyebben fel tudjuk vágni a tésztát és könnyebb lesz betölteni is.
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg fehér csoki
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük,hozzáadjuk a puha vajat és robotgép segítségével (nem a legnagyobb fokozaton) krémesre dolgozzuk. Beleöntjük a folyékony csokit,ezzel is jól átdolgozzuk,majd beleöntjük a tejszínt is.
A tésztát kivesszük a hűtőből 4 részre vágjuk,megtöltjük a krémmel,tetejét és oldalát is lekenjük. Oldalát fésűs habkártyával mintázhatjuk,tetejét fehér csokoládéforgáccsal díszíthetjük.
Ez a torta hány cm-es formában készül? Köszönöm Viki
VálaszTörléskedves Anna,
VálaszTörlésA recept 22-23 cm-es kerek tortaformára vonatkozik.
Szép napot!
Sziasztok! A tejszínt fel kell verni a krémhez vagy csak simán beleöntöm folyékonyan? Ha bele öntöttem kell még habosítani?
VálaszTörlésKöszönöm a választ előre is!:)
Kedves Vicuska20,
TörlésHabbá verve kell hozzáadni a tejszínt.
Kedves Vicuska20,
TörlésA tejszínt habbá verve kell hozzáadni.