Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 8 dkg liszt+ 6 dkg darált dió+ 1 csomag sütőpor
- 10 dkg nyírfacukor
- 15 dkg reszelt répa
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 dkg fahéj
A tojásokat szétválasztjuk,majd a sárgáját a fele cukorral jól kihabosítjuk. Keverés közben hozzáadjuk a citrom héját és levét,valamint a reszelt répát és a fahéjat.
A tojások fehérjét a maradék nyírfacukorral kemény habbá verjük,majd az egészet a sárgájás masszához keverjük,úgy hogy közben az összekevert szárazanyagokat is hozzáadjuk. Az így kapott masszát tortakarikába töltjük, 180 fokos sütőben sütjük. sütőből kivéve kihűtjük,majd 3 lapra vágjuk.
A krémhez:
- 3,5 dl narancslé
- 7 dkg nyírfacukor
- 5 dkg keményítő
- 4 dl felvert tejszínhab
- 2 dkg zselatin
A narancslevet a cukorral,keményítővel sűrűre főzzük,majd tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint is. Kihűlés után hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Megtöltjük a tortánkat,tetejét és oldalát is lekenjük,majd dióval panírozzuk,marcipán répával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése