2013. március 3., vasárnap

Fondant pillecukorból

Torta burkoláshoz használhatunk fondant. Ezt cukrász üzletekben megvásárolhatjuk,de házilag el is készíthetjük. Pillecukorból javasoljuk a fehér,ám ha a tortánknak megfelel akkor akár a színes pillecukor használatát is.




Hozzávalók:
- 35 dkg pillecukor
- 28 dkg porcukor + nyújtáshoz
- 3 evőkanál víz
- vaj a tál kikenéséhez (sokan a margarint használják,szerintük vajjal jobb)
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 kávéskanál vanília aroma

Elkészítés:
Egy tálat jól kikenünk vajjal,majd beletesszük a pillecukrot. Mikrohullámú sütőben 30- 40 másodpercig melegítjük,majd jól átkeverjük. Ismét melegítjük,majd keverjük, ezt addig ismételjük amíg teljesen el nem olvad a pillecukor. Ezután beleszitáljuk a porcukrot és a keményítőt. Jól elkeverjük (ezt a robotgép dagasztókarjával,könnyedén el tudjuk végezni)  és hozzáadjuk a vanília aromát is. 
Fóliába csomagolva egy éjszakát pihentetjük. 
Felhasználáskor porcukros munkalapon jól átgyúrjuk,(ha nagyon kemény kicsit mikrózzuk) megfelelőre színezzük,formázzuk,nyújtjuk.





2 megjegyzés:

  1. Ha kék pillecukorból készitem a fondant, akkor kék szinű lesz? Mert kék szinű fondanra van szükségem, s akkor nem kellen külön vennem ételszinezöt :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Renáta,

    Igen. Lehet hogy nem lesz olyan intenzív kék,de kék lesz.
    Szép napot!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...